CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Ketahuilah setiap sesuatu di dalam pemerhatian dan pengawasan Tuhanmu. Wahai diriku, ketahuilah bahawa semua perkara yang berlaku kepadamu berada di dalam pengetahuan Allah. Semuanya di dalam pemerhatian dan pengawasanNya. Sesungguhnya Allah mengetahui apa sahaja yang engkau alami. Dia amat mengetahui segala yang menimpa dirimu. Allah mengetahui penderitaan hambaNya. Engkau ditimpa susah dan sakit. Engkau menderita dan engkau sabar di dalam menanggung penderitaanmu itu. Kesabaranmu itu tidaklah sia-sia kerana ianya dinilai tinggi oleh Tuhanmu.

Tuesday, January 27, 2009

Jom Layan Movie


Hye korunk..;)
Sabtu ari tuh kami anak beranak nih nengok le movie..
cite Maut..
siyes..menginsafkan cite nih..
terutamanye adegan seksa menyiksa tuh..
ada ular..makan daging busuk..minum lak air lahar..
mmg menginsafkan dan ngeri pun ada..
x nah lagi rasa nye nengok film melayu yg cmni..
manyak pengajaran la..
x de la jiwang-jiwang x tentu pasal..
hihihih
;)


maybe pada sy agak slow sket..
tp yg pentim,
mesej nye amat berkesan dan mendalam..
ianya bukan la cite seram..
tapi kisah yg patutnya kita mengambil iktibar..

16 Meninggalkan Jejak:

AiE bAhRi said...

cik penna,
nak ikottt! x ajak saya ye..

goasop said...

nak ikutt gakk!!

Monkey D Luffy said...

ada sampai termimpi2 tak? huhuhu

pEnNa said...

Aie~uikkk..nak itot ke?
hihih
len kali ye..
;)

Goasop~hihih..
len kali kite wat rombangan cik sue ke TGV ok?
hehehe
;)

Kapten~idok le sampai termimpi2 gitu..
hihih
;)

ujie said...

penna..syok ar!!!he..lain kali g ajak ujie ek he3

pEnNa said...

Ujie~ok set..
hehehe
pas tuh leh singgah minum cendol!
hahaha
;)

.t e n t a n g.n a n i e . said...

tgk d making mmg besh!

nt nx g tgk gak!yaey!~

cIk pEnNa said...

Nani~tgk jgn x tgk ye..
;)

an.wardrobe said...

eee..trasa nk tgk jgk :( kalau tunjuk kt tb kan best :(

s.y.a.r.q said...

tgk iklan kat tv pon mcm agak seram dan insaf...


:D

cIk pEnNa said...

An~kalu nak tggu kat tb..tggu le raya nnt..
;)

Syarq~jom nengok!
baru syiok!
hehehe
;)

nurulhuda abu bakar said...

best kan,

masa kita pg full house kat klcc..

miszrLina said...

yelah penna..
memula agak slow. tp ada unsur2 pgajaran tu yg penting!
err.. part kat "neraka" tu yg agak menginsafkan.........

.. faizuRa .. said...

best ekk movie nih..
mcm cite seram jer..
nk tgk la nnt..:)

nURmALa mAZLan said...

nak ikut jgak!!!!

cIk pEnNa said...

Huda~yup..
besh cite nih..

Lina~pengajaran tuh yg pentim!
;)

Faizura~opss..lama nye x berjumpe di alam maya!
hehehe

Mala~jom mala!
hihih
;)