CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Ketahuilah setiap sesuatu di dalam pemerhatian dan pengawasan Tuhanmu. Wahai diriku, ketahuilah bahawa semua perkara yang berlaku kepadamu berada di dalam pengetahuan Allah. Semuanya di dalam pemerhatian dan pengawasanNya. Sesungguhnya Allah mengetahui apa sahaja yang engkau alami. Dia amat mengetahui segala yang menimpa dirimu. Allah mengetahui penderitaan hambaNya. Engkau ditimpa susah dan sakit. Engkau menderita dan engkau sabar di dalam menanggung penderitaanmu itu. Kesabaranmu itu tidaklah sia-sia kerana ianya dinilai tinggi oleh Tuhanmu.

Thursday, January 29, 2009

Satu Kesabaran

Hye korunk..;)
Hidup nih adalah pilihan kite kan?
jadi nye..
kite harus lah menghadapinye dengan baik..
walaupun apa jua yg berlaku..
ini la jalan yg aku pilih..
susah senang..
harus ditempuh!
walau jatuh tersungkur..
harus jua ditempuh!

ermm..
tadi Boss ada bercakap sesuatu yg membuatkan ati nih terguris..
maruah aku tercalar!
kredibiliti aku dipersoalkan!
rasa segala apa yg dibuat selama nih..
sia-sia aje..
tak bawa apa-apa makna pada dia langsung!
aku usaha atas usaha sendiri pun tetap x baik pada pandangan mata dia..
apa lagik yg harus di buat??
mungkin,
lepas nih aku harus memikirkan diri aku sahaja..
peluang datang aje lepas nih..
tidak akan aku sia-sia kan..
biar la..
ngak dapat gaji seperti nih..
ngak dapat bonus sebanyak nih..
tp jiwa ku tenang..
tidak gusar..
dengan karenah Boss!

mampu ke aku terus bersabar dengan dia?

24 Meninggalkan Jejak:

♥.misz luna.™ said...

huhu...
mcm huda cdg dlu..
kakak pos adiah kt die..
tp dlu tu ade byk lipas + katak..
jgn buh sender...


sbb wat mcm tu..
sbb boss akak sgt kejam..
geget je die...

cIk pEnNa said...

mmg nak geget aje dia!
tp buwekkkkk..
dia x sedapppppppp laaa!!
buwekkkkkkkkk...
;)

** yong ** said...

boss always right beb!

nak tak nak kau kena terima!

pasal aku jugak adalah boss! muahahahahahahha

cIk pEnNa said...

dia sgt jahat ok!
gerammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!

CikYana(",) said...

nk jgk ke?xtau bday cik penna

cIk pEnNa said...

Yana~hohohoh
lambat lagik la..
bulan 5 nnt..
hihihi
;)

an.wardrobe said...

knapa pulak ni..?
adeshh......
jgn mogak smpai nk breti keje sudah :P

ujie said...

sabo jer la..kan sabar tu sebahagian dr imannnn..:)

cIk pEnNa said...

An~boss jaat!
hanya tuh aje yg mampu diucapkan!
hohohoh
;)

Ujie~sabo la nih..
kalu ngak sabo..
udah dibelasah sama itu boss okey!
hahaha
;)

RdhanZ said...

Hadiah lipas dan katak? Wah... idea yang bagus...

Sabar. Sabar.

cIk pEnNa said...

Rdhanz~idea tuh bagus jugak ye..
tapi..
camne harus dilakukan..
jika diri nih pun amat takotkan lipas + katak!
hohohoh
hehehe
;)

Monkey D Luffy said...

kadang2 bos memang buat sakit hati... tapi itulah realiti pekerjaan... di mana pun sama gak

s.y.a.r.q said...

ermm...

kat mane2 kite pegi pon,

x semua org puas ati ngn kite...

sabo jekla.. maybe 1 ari nnt bos cik penna nmpk usaha cik penna slame nie..\


smile.. :)

::SRISUFI:: said...

Aneh sungguh hidup ini kadang-kadang. Anehnya perangai manusia. Kita kehilangan sesuatu yang sangat istimewa lalu kita bersungguh-sungguh mencarinya, kemudian kita bernostalgia tentangnya sambil memapah sejuta duka di hati. Sering nostalgia itu memenuhi kamar hati dan pelantar benak, lantas duka menjadi derita.

uhuhhh....
tabahlah wahai sahabat....
HIDUP ADALAH APA YG KITA CORAKKAN

kueh bakar said...

akukann bosss...

nurul-h said...

penna, tunggu jela bila penna dah tak keje lagi situ, mesti dia akan rasa kehilangan..

kita tau kita dah buat the very best... boss biasanya takkan appreciate, only some of the bosses in malaysia yg sangat baik, bila kita nak resign barulah nak counter, pujuk.. mcm2la.. perlu ke?

cIk pEnNa said...

Kapten~mmg betul..boss mmg menyakitkn ati!
bila la dia nak g transfer tempat lain!
hohoho

cIk pEnNa said...

Syarq~sy smile aje nih..
adehh..
tapi,
makan dalam woo apa dia cakap!!
;)

cIk pEnNa said...

Sri~hidup atas apa yg kita corakkan..
thanks sri atas kta-kata tuh..
;)

Kueh bako~aku kan kulikutif!
huhu
;)

cIk pEnNa said...

Huda~mmg x perlu ok!
sangat x perlu!
huhu
;)

nURmALa mAZLan said...

sabar²
sabar 100x pon x per..
sbb kita makan gaji..wwwuuuaaaa!!!!

cIk pEnNa said...

Mala~sabaq la nih..
tp ada had nye kan..
saba aje la lagik..
selagi terdaya..
;(

dayenpanthepucca said...

akak, sabar ye. situasi kita sama je. kadang2 konflik gak dengan pensyarah2 kitorang. wuwu...sampai nanges2 tau...

cIk pEnNa said...

dengan lect pun ada konflik gak?
heheh
saba je la kan?
;)