CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Ketahuilah setiap sesuatu di dalam pemerhatian dan pengawasan Tuhanmu. Wahai diriku, ketahuilah bahawa semua perkara yang berlaku kepadamu berada di dalam pengetahuan Allah. Semuanya di dalam pemerhatian dan pengawasanNya. Sesungguhnya Allah mengetahui apa sahaja yang engkau alami. Dia amat mengetahui segala yang menimpa dirimu. Allah mengetahui penderitaan hambaNya. Engkau ditimpa susah dan sakit. Engkau menderita dan engkau sabar di dalam menanggung penderitaanmu itu. Kesabaranmu itu tidaklah sia-sia kerana ianya dinilai tinggi oleh Tuhanmu.

Friday, January 2, 2009

Hari Pertama di Tahun Baru

Hye korunk..;)
hari nih adalah hari pertama di tahun 2009..
alhamdulillah..
bermula dengan baik di tempat kije!
;)

tp..tadi kat ofis..
mak aiii!penat gile ok!
sebab pe?
sebab terlalu ramai yg datam branch ari nih!
kan hari nih dapat dividend ASB..
so harus la ramai org datam..

tapi,
tadi aje Cik Penna dapat close hampir rm200k tuk loan ASB!
alhamdulillah la..
permulaan taun yg baik!
target harus achieve setiap bulan ok!
hohoho

ohh ya..actually Cik Penna x le kije bahagian operation..
dlm bank nih..
ada 2 bahagian..
sales & service..
service nih bahagian operation la..(alaa yg kat kaunter tuh..)
sales nih bahagian kije Cik Penna..
tp x wat sales semata..sume benda harus dihandle!
kite la officer..kite la clerk..kite la runner!
adehh..

ermm..pagi sok rancang nye nak berdating2 dengan Chenta..
tp tadi dapat arahan..
sume kena datam branch sebab ada hal penting!
adehh..
harap2 cepat la abis..
pas tuh leh le berdesup jumpe Chenta!

11 Meninggalkan Jejak:

Monkey D Luffy said...

oh budak keje bank! senang ler aku nak urus apa2 kat bank kan kan kan

pEnNa said...

kapten..boleh aje!
tapi kalu sy baek ati la nak tlg kapten!
hehehe
;)

ujie said...

ahaksss...x per la penna..kita keje sama esok ek..huhu

pEnNa said...

Ujie~hahahha
harus berdating nih..
udah sanggap benor rasanye!
huahahhahaha
;)

nurulhuda abu bakar said...
This comment has been removed by the author.
nurulhuda abu bakar said...

penna, ha jawab pun soalan... ;)

em sales ek? ade target whatsoever kan? kita ingat penna operation sb nampak gaya mcm la kan..

kita kan aritu ada dapat mt uob.. sblm keje skrg...

first dapat sales, tapi tak amik

pastu uob pgl lagik, operation pulak..

tapi sb skeptical tak amik gak..

rasa rugi, huhu

pun tatau boleh handle pressure tak...

tp mt banks gaji masyuk ah!

♥.misz luna.™ said...

waaa...
huda xphm ape2 pon psl bank yg akak kte tu...

tp tpakse la wat2 phm..
huhu..

eceh..
nk dating ek..
hoho..
smoga bjaye dating esok eh kakak..

pEnNa said...

Huda~heheh..
terjawab ye?
boleh la huda..
masyuk nye tuh!
hehehe
;)

Luna~idok fhm ye?
heheh..x pe ok!
tq2!
semoga berjaya misi akak lam berdatim sok!
hahahha
;)

zaihan zulkef said...

haii...happy new year 2!!!

Nurmala said...

oh..masyuk!!!
caner ek loan ASB nih??

fara said...

wah,cik penna ahli kerja bank rupanya..kalau nk buka akaun asb bape permulaannya..hihihi

just joke.