CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Ketahuilah setiap sesuatu di dalam pemerhatian dan pengawasan Tuhanmu. Wahai diriku, ketahuilah bahawa semua perkara yang berlaku kepadamu berada di dalam pengetahuan Allah. Semuanya di dalam pemerhatian dan pengawasanNya. Sesungguhnya Allah mengetahui apa sahaja yang engkau alami. Dia amat mengetahui segala yang menimpa dirimu. Allah mengetahui penderitaan hambaNya. Engkau ditimpa susah dan sakit. Engkau menderita dan engkau sabar di dalam menanggung penderitaanmu itu. Kesabaranmu itu tidaklah sia-sia kerana ianya dinilai tinggi oleh Tuhanmu.

Thursday, December 11, 2008

Langsai sudahhhh..

Hye korunk..;)
aishh..langsai sudahh ok utang Cik Penna!
adehh..menggigil tangan nih dok bayo duit tunggakan utan PTPTN!
adehh..
dlm around thousand lebih la gakk!adehhhhhh..
arghhhhh..!
apsal aku aje yg kena??
ade aje kwn2 aku yg x kena pun surat saman tuh!
aishhh..

nih setaun ny tunggakan la..
tp yg geramnye..nape ore lain x kena pun??!
ok fine la kan..
utang nyiri...
so kena la bayo kan..

pas aje g bayo tadi..
terus le call PTPTN..
just inform dah bayo dan nak tau next month bape yg Cik Penna kena bayo..
ore tuh leh cakap pe tau..
Cik Penna kena bayo jumlah yg sama gak tiap-tiap bulan!
haaaa..mak aiii!!
biar betikk???
terlopong jap Cik Penna..
;)

rupe-rupenye dia tersalah information..
terkijut makcik ok!
;)

tp,
yg x bestnye..
kelmarin aku call gak deme nih..
deme kata..kalu aku bayo tunggakan nih..
aku dapat le interest yg 1% tuh..
tp td ms aku call..
lain lak deme cakap!
deme cakap..aku belum tentu dapat interest 1% tuh!
adehh..

gilo ahh!
moralnye..
dari sekarang kena la simpan duit..
tuk anak-anak nak blaja nnt!
pakai duit nyiri lagik bagussssssssss...

so,sekarang nih..
no more Ariani..
no more Hajaba..
ok Cik Penna??!
adehhhhh..
arghhh..!

15 Meninggalkan Jejak:

nurulhuda abu bakar said...

penna.. tak beshnye kan ptptn nih... kita seb baik dapat mara... alhamdulillah dapat surat kene bayar rm100 n boleh apply for conversion... dulu nyaris gak nak mik ptptn... banyak ke kn bayar saman tu? ;(

♥.misz luna.™ said...

ptptn adalah ptp tpu...



mereke asik tipu belaka..
kencing je lebey..
nyampah!

pEnNa said...

huda~manyak tau!
arghh..tensen aje!
tp bulan2 x sampai le rm200..

misz luna!memang pun!
huhu

nurulhuda abu bakar said...

tp oklah so far interest dah turun... ;) ade perkembangan positive gitu....

pEnNa said...

aishh..interets turun hanya tuk ore yg x de langsung tunggakan tau!
kite kena tggu lak surat dr mereka!
ntah bile abad la dapat surat tuh kan..

.. faizuRa .. said...

dh praktik bhs perak nmpk..ehem2..hehe..

nape x potong drpd gaji byr ptptn tu?

pEnNa said...

sebab malas nak potong!
huahahhaha
padan la muke bile kena saman!
p yg x puas ati..
nape x sume yg kena?
aishhhh..

fara said...

la hai...kesian tapi xperlah bayr pun sbb dah guna kan?dah jd bijak pandai pun skrg :p

Monkey D Luffy said...

betul tu... kalau guna duit sendiri x susah

~~>ujie said...

name pon utang..nak atau x nak kena bayar gak kan...same la kita..pjm kat ptptn gak.hu3

SiTi said...

LeGa yEr SuE...AbIs sAtu BeBanAn
kO yEr...PaSNi KuMpuL bAlEk dUiT yEr...

Am said...

Tahniah kerana sudah habis bayar, macam ni ler nak dengar bayar sampai habis hehehe

ps: salam perkenalan juga dari Am dan terima kasih kerana singgah diblog Am ya

pEnNa said...

fara~ha..dok insap dah nih..
;)

monkey d luffy~tuh la..gune duit nyiri lagik la teramat-amat bagus..
tp kena la rajin menyimpan..;)

gt:ujie~ sama ye kite?heheh
dok bayo x nih?
;)

siti~aippp..dok terbayam-bayam tau tudung ariani!!tp kena control..;)

Am~ hehehe..sedap dengo ye?
;)
tp tuan empunya diri..x sedap nak membayo nye!
hahahaha
;)
salam perkenalan gak..;)

an.wardrobe said...

aahaaks.. an penah kena surat saman gara2 lambat start baya..
sibu lebeh gak kena. nsib ler parents tsayang yang baya..
now an baya bln2.. kekadang selang jgk. malas nk membaya.. wakkaa..

pEnNa said...

waa...an pun tergolong gak ke?
hehehe..
sama le kite..
nih tunggakan setaun an!
pas nih insaf dah..
;)