CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Ketahuilah setiap sesuatu di dalam pemerhatian dan pengawasan Tuhanmu. Wahai diriku, ketahuilah bahawa semua perkara yang berlaku kepadamu berada di dalam pengetahuan Allah. Semuanya di dalam pemerhatian dan pengawasanNya. Sesungguhnya Allah mengetahui apa sahaja yang engkau alami. Dia amat mengetahui segala yang menimpa dirimu. Allah mengetahui penderitaan hambaNya. Engkau ditimpa susah dan sakit. Engkau menderita dan engkau sabar di dalam menanggung penderitaanmu itu. Kesabaranmu itu tidaklah sia-sia kerana ianya dinilai tinggi oleh Tuhanmu.

Friday, December 12, 2008

[Boss!!]

Hye korunk..;)
aduhhh..Boss ku nih teramat la bersifat kuku besi laa
nasib le dapat Boss begini..
;)

x leh kata "TIDAK" pada dia..
apa aje yg dia cakap..
harus angguk-angguk..
geleng-geleng tidak ye!

Dia akan tanya pendapat kite..
tp bile kite menyuarakan pendapat kite..
pendapat kite itu tidak lah diterima!
baek dia x minta pendapat kan??

sekali kite lawan cakap dia..
dia akan bantai kite gile-gile nye!
dia akan wat x tau aje kat kite..
atau,
dia akan tuko ko wat kije bahagian lain!
memang dia ada kuasa tuk sume tuh..
tp berpada-pada la..!

Wahai Boss ku..
dengar la rintihan kulikutif mu nih..
sesungguhnye,
daku memang tiada kudrat tuk melawan apa shj arahan dr mu Boss..
tp beragak-agak la bile hendak mengeluarkan sesuatu arahan tuh!
kulikutif mu nih masih lagik mampu bersaba..
jika sudah tiada kesabaran di dalam diri..
bak kata Nabil..
"Lu pikir la sendiriiiiiiiiiii!!"

hanya luahan hati seorang pekerja..
;)

15 Meninggalkan Jejak:

nurulhuda abu bakar said...

pity u~ depends la kalau org tu tak sabar thats it.. penna sampai tahap nak quit tak? cam kita skali je lagi my boss memekak i will quit... ade ke kata dia byr salary pakai duit dia poket dia... n lots of other things.. shit~

pEnNa said...

huda~ha tuh la..
aishh..dah dia boss kan?
apa la daya kite..
kite kena sabar aje la kan..
nih la dia realiti nye..
lain boss...lain ragamnye..
;)

::SRISUFI:: said...

adehh...
penat tak abeh g dpt keje dr boss..erm kan best lau dpt boss sporting ka..kan..kan...rimas kalau boss bersikap 'bossy'...mcm tak ikhlas wat keje...

camner lak kalo kita jadik boss...???

yong said...

kulikutif??

kuli + eksekutif ko????

:)

fara said...

pasrah jelah dah nama pun kuli..kui kui kui...sama situasi mcm saya la :p

narena said...

huhu..kulikutif..nice position..klakar tul bunyik..kikiki..btw,kulikutif xmampu lawn kuasa veto boss.2 realiti nye..so,make sure kte jd BOSS someday orite!

=P glad 2 noe u 2 cik penna

en_me said...

hi adek penna maness ittewww.. on mare mare one uooolsss..

pEnNa said...

sufi~aiyakkk..kalu kite jadi boss..ada 2 option..
sama ada nak jd boss yg kuku besi or boss yg baik ati!
;)

yong~heheh
apa-apa pun tetap kuli gitu..
;)

fara~sama ye fara?
hehehe
sabo aje la kan?
;)

narena~mmg akan pastikan diri nih akan menajdi boss suatu ari nnt!
hahaha

en_me~hi abe en_me!
;)

Monkey D Luffy said...

bos memang macam ragam... nasib baik bos aku excellent

pEnNa said...

bagus le boss ko excellent!
ko pun leh jadi pekerja yg excellent gak..
hehehe
;)

♥.misz luna.™ said...

geget je boss tu..
xpn bg present kt die senyap2 xde sender then buh lipas byk2 dlm tu..

kne kn die blk...
wakakaka...

kejam x?
hahah...

pEnNa said...

misz luna~adehh..memang mcm kijam aje tuh!
hahahah
tp kalu wat camtuh..
mcm best aje
kan..kan?
;)

Nik Nurehan said...

sue!!! mintak bos layan entry. baru dia tahu. kekeke. luahan dr seorang pkerja.. keke

♥.misz luna.™ said...

hoho..

klu dh xthn sgt wat mcm tu..

bia die rs..



hoho..

pEnNa said...

an~hahahaha..nak kena babap montot wat le gini!
hahahha

luna~hahahah..kalu itut kan rasa ati nih..
mau aje wat sebegitu!
;)