CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Ketahuilah setiap sesuatu di dalam pemerhatian dan pengawasan Tuhanmu. Wahai diriku, ketahuilah bahawa semua perkara yang berlaku kepadamu berada di dalam pengetahuan Allah. Semuanya di dalam pemerhatian dan pengawasanNya. Sesungguhnya Allah mengetahui apa sahaja yang engkau alami. Dia amat mengetahui segala yang menimpa dirimu. Allah mengetahui penderitaan hambaNya. Engkau ditimpa susah dan sakit. Engkau menderita dan engkau sabar di dalam menanggung penderitaanmu itu. Kesabaranmu itu tidaklah sia-sia kerana ianya dinilai tinggi oleh Tuhanmu.

Tuesday, July 7, 2009

Yang Pertama..~

Hye korunk..;)
ermmm...hati ini sudah terjatuh cinta pada kain chiffon beaded..cantik sggh..
dan,
rege nye pun amat la cantik juaaaa!
huhu..

tapi,
rasanye..
rege nye itu amat la padan dengan kualiti kain nye yg amat-amat cantikkkkk...
(jika hati sudah suka..gini le gamaknye,kan??)

ok..tadi,ada le g ke Jakel..
nengok-nengok kain untuk dijadikan sebagai persalinan hantaran nnt..
kain untuk baju melayu Chenta udah jumpe..
guna kain satin aje..
cuma,
nak tanya le..
baju melayu lelaki kan..kain nye berapa meter?
4 1/2 meter atau 5 meter ye?

dan,
nih la dia chiffon beads yg Cik Penna kabo tuh..
disebabkan rege nye agak le boleh tahannnn...
so,
hajatnye chiffon untuk baju aje le..kain gune satin aje..
ok x korunk rasa?
tapi,harap maklum..
gambo ngak jelassssss....

kalu korunk g jakel..
mesti ada perasan kan..yang dorang ada wat pakej baju pengantin..
yg nih antara nye la..
cuma sekarang..
menunggu incik Chenta nih cuti..
nak membeli belah bersama kekdahnyeee...

24 Meninggalkan Jejak:

Spread My Happiness said...

penna, chiffon tu kalau satu set ada tak myr450? kita dah tgk dah.. mmg jatuh cinta gila... simple yet so lawa !

penna beli tak chiffon tu?

tp lampu dlm jakel tu mmg mencatikkan gila2 kain, kalau bawak kuar kdg tak selawa dlm tu, so careful tau.. :)

ek kita nurulhuda, dulu blog kat moirepublic, baru up a new blog...

cIk pEnNa said...

Huda:kamu kah ituh??
adehhhh ha...apsal kamu x kabo awal-awal?
rindu sama kamuuuuuu..
^_^

chiffon tuh rege nye lebih kurang la..sebab semeter pun udah seratus lebih..
eh,kat jalan tar mesti lagik banyak pilihan kan?
ade dengar org kata,ada gak chiffon semeter rm58..tp kat jakel seremban x de pulak..ada chiffon yg gini aje..
tuh pun udah sales tau..

cIk pEnNa said...
This comment has been removed by the author.
cIk pEnNa said...
This comment has been removed by the author.
cIk pEnNa said...
This comment has been removed by the author.
♥♥ Miss NuHa ♥♥ said...

wah!!! bestnya tgk org lain pun wat persiapan...hehehe...kain tu sangat cantek la...

cIk pEnNa said...

Nuha:haah..tersangat la cantikkkkk..
tp td call Chenta..bgtau pasal kain tuh..
dia leh kata pe tau..
"opss..berjimat ye syg.."

adehhhh haaa...

P-QaH said...

takpe..skali skala boros utk hara pra-besar
bile lg nk abiskan duit laki..hahahaha

MisZ PinKy said...

cantek laaaa kain tuuu..

amik laaaa...

;p

cIk pEnNa said...

Pqah:harus tuh pqah..harus goda dia dengan lebih jaya skali!

wakakakakka
;)

cIk pEnNa said...

Deanna:tuh la..cantik kan?sampai srang dok la terbayang itu kain tau!

heheheh..

s.y.a.r.q said...

cik penna... molek dah tuh kain tuh... :)

tunangnyer pas raye ke?? :D

SiTi said...

WaH kWaN kU DaH MulA MeMbUaT pErSiPaN yER....ko g JaKeL ekKK...

cIk JanNah said...

wah chantek la dear chiffon tuh.
ptt la harga nye pon chantek

kih3

Mamamanja said...

amboi... cantik tuh!
kawin jgn lupa jemput
kena tarikhnya leh akak serbu
tapi kat LANGKAP la hehehehe

Spread My Happiness said...

haha gila.. kita pun gila beaded chiffon tu, ntahla kalau org tgk mesti kata simple tapi lawa sangat2kan..

n most important kalau chiffon ni hopefully boleh pakai balik, sebab kalau compare dgn lace tu sangat2 grand..

kalau jakel kat kl beaded chiffon tu semeter 100+ mcm kat sana, sb kita tgk kat jakel je, rasanya gulatis ape sume pun ada..

tapi kan penna pakai ngan kain satin pun lawa la.. =)

cIk pEnNa said...

Siti:haah..g jakel..hehehe

cIk pEnNa said...

Cik Jannah:haaa..tau x pe!
;)

cIk pEnNa said...

MM:orait aje kak!
serbu nnt jgn x serbu tau..
hehehehe

;)

cIk pEnNa said...

Huda:ha tuh la..kat seremban x de la gulatis..paling dekat pun kat kajang..
tuh la..nnt next week nak g umah kakak kat kajang..leh la usha2 g tgk..

hehehe..
tp mmg seriussss...
lawa sangat2 kan??

aishhhhh...gerammmmm!!
hohohohoh..
;)

Nik Nurehan said...

chantek nyer. nk pakai raya ke ni? ke utk tuttt!! keke

cIk pEnNa said...

An:opss...bukan untuk raya..
hahahahah

;)

♥♥ Miss NuHa ♥♥ said...

sue...kalau Chenta kata berjimat takpe...ikut je...simpan untuk kawen je kain tu

cIk pEnNa said...

Nuha:ha tuh la..tp kena pandai2 pujuk sket chenta tuh..

hehehe
;)