CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Ketahuilah setiap sesuatu di dalam pemerhatian dan pengawasan Tuhanmu. Wahai diriku, ketahuilah bahawa semua perkara yang berlaku kepadamu berada di dalam pengetahuan Allah. Semuanya di dalam pemerhatian dan pengawasanNya. Sesungguhnya Allah mengetahui apa sahaja yang engkau alami. Dia amat mengetahui segala yang menimpa dirimu. Allah mengetahui penderitaan hambaNya. Engkau ditimpa susah dan sakit. Engkau menderita dan engkau sabar di dalam menanggung penderitaanmu itu. Kesabaranmu itu tidaklah sia-sia kerana ianya dinilai tinggi oleh Tuhanmu.

Thursday, May 14, 2009

Masih Lagi Seisi Meluahkan Rasa..~

Korunk..;)
pada awalnye planning nye,
Sabtu & Ahad nih nak g bercuti dengan kawan-kawan kat Melaka..
tapi,
"Bos kesayangan" Cik Penna nih..
telah mengeluarkan arahan..
bahawasanya,
Cik Penna harus jaga bekerja hari Ahad nih!

dan,
Bos siap cakap,
"kalu you x dapat nak bukak Giant Kiosk,suruh aje mak you datang bukak kan.."
aishhhhhhhhhhh....
b&*%$#@@!!!!

agak x bermoral la kan dia cakap gini!
ditambah lagik dengan seorang hamba Allah nih sebagai "pembawa"...!!

serius...
sangat pelik!!
kat ofis nih sume dah tua-tua bangka!
tapi,
etika bekerja mmg teruk laa...
sangat teruk!

korunk rasa kan,kalu ada peluang kije yg lain...patut x aku let go kije nih?

13 Meninggalkan Jejak:

yong ibu chem said...

amboi!! sedap betul mulut puaka boss kau tu dik..nak marah2 pun jgn sampai sebut nama MAMA kita! serius aku bengang dgn boss kau tu!banganggggg!

meh aku nak pui kat boss kau tu!kuang ajar sgt

cIk pEnNa said...

Yong:dia mmg bongekkkkk!

♥.misz luna.™ said...

sepak montot die je..
huhu...

akak dpt award..
amik kt blog huda ok..

SRISUFI said...

Sue....sri harap sue dapat terima ini sebagai ujian buat sue...manalah pergi nya atitude seorang bos kalau macam ini rupanya....mana keprofesionalannya? Kasihan kamu sue...


kita sama-sama sedang diuji sue..keadaan aje yang berbeza..semoga kamu dapat hikmah daripada semua ini sue..


sayang kamu

cIk pEnNa said...

Luna:pasrah atas dugaan nih..
opss...ada award ye!
thanks ye adikku..

cIk pEnNa said...

Sri:sy sedih sri..dugaan nye terlalu kuat!
sampai 1 tahap,hilang dah rasa hormat sy pd dia..

harapnye,
kite sama2 tabah menghadapi dugaan nih,sri..

s h e e d a said...

babe,,klu aku jd ko,aku dh blah kot,,
sakit ati gler dpt bos cmtu,,
cari keje lain la penna,,
cr environment yg sehat sket,,
hehe~

an.wardrobe said...

ishh jahat tul muluk bos neh.
nsib dia bos. kalau tak angkat tgn atas muka dia jek. keke. Opss cakap je x brani pum/
saba la sue.. dia eksyen sbb dia tu bos.. nk tak nk kena ikut arahan dia.
jawabnya plan nga membe2 tu kena di tunda.. :(

hurm, kalau ada pluang yg lebeh baik baik cuba pat lain kut.. tahan ke duk lelama dgn sikap bos mcm tu :(

virusatu said...

sue..sabar byk2..ini sume dugaan..tapi kdg2 kite tak tau dugaan tu utk kite terus maju kat situ @ utk kite tinggalkan tempat tu..tapi pd pendapat aku, klu dah dasyat sgt apa yg diorng dah buat kat ko, baik ko search keje lain..or, cri keje kat bank lain..tak pun ko cube cari pengalaman kat tempat lain, cri bidang yg berbeza..lg byk pengalaman yg kite ader lg byk kite improve pemikiran kite..yang penting ko kene pegang ayat " tiap org Tuhan dah tentukan rezeki dia",skang ni ko cume perlu cari rezeki tu utk ko selesa ngan kehidupan ko..rezeki tu ader kat mana2..kene ingat tu..

miszrLina said...

hishhh...apa punye boss la mcm tu...
dia patut g kursus leadership!

cik penna, klu dpt offer lain... grab jer...

kite bukan kuli... utk dbuat2 camtu...

kan!

cIk JanNah said...

isk..
siot tol la bos 2!
molot x de insurans tol..alahai..seb bek la bos.lau la kne kat cik jannah mmg da beta dah..

Mamamanja said...

isk... memang x patut sebab sampai babitkan mak kita plak

blah jerk...
meh anto resume kat opis akak hehehehe

nURmALa mAZLan said...

ek eleh..naper boss tu cam gitu..lempang laju2 bar tau