CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Ketahuilah setiap sesuatu di dalam pemerhatian dan pengawasan Tuhanmu. Wahai diriku, ketahuilah bahawa semua perkara yang berlaku kepadamu berada di dalam pengetahuan Allah. Semuanya di dalam pemerhatian dan pengawasanNya. Sesungguhnya Allah mengetahui apa sahaja yang engkau alami. Dia amat mengetahui segala yang menimpa dirimu. Allah mengetahui penderitaan hambaNya. Engkau ditimpa susah dan sakit. Engkau menderita dan engkau sabar di dalam menanggung penderitaanmu itu. Kesabaranmu itu tidaklah sia-sia kerana ianya dinilai tinggi oleh Tuhanmu.

Sunday, May 31, 2009

Betul kah Begini??

Hye korunk..;)

opss..nak tanya...
dalam diri kite mesti ada 1 sifat untuk mementingkan kepentingan diri sendiri dahulu!
betul x?

ada orang penah bgtau kat Cik Penna..
di dalam kerjaya Cik Penna nih..
x akan ada istilah kawan,sahabat!
sebab,
kawan baik pun kite boleh cantas dia!
asalkan kepentingan diri kite terjaga..
x kesah la..
apa yg kite buat tuh betul atau salah..
asalkan impian & kepentingan kite tetap terjaga!

mungkin bukan aje dlm kerjaya Cik Penna kan..
di mana-mana sahaja sebenarnye kan?

persoalan nye,
betul kah kita harus begini untuk survive dalam kehidupan kita?

salah kah jika kita menjadi seorang yang lebih sempurna & bermoral?
segala apa yang kite buat di dunia nih..
pasti ada balasan nye nnt kan?

4 Meninggalkan Jejak:

ije said...

pentingkan diri yang bertempat tak salah rasanya.

yg tak menyusahkan kita. kan cik penna?

sy@iina said...

mmg kite kene pentingkan diri kite tp kene bertempat la.. kene tgk org.. kite kene btol2 mengenali seseorg itu.. btol x??kalo org tu jenis pentingkan diri, so, kite pun kene act mcm tu jugak..heheh..itu pendapat shy la.. hik hik..

cIk pEnNa said...

Ije:tapi,x kan le sampai sggp ketepikan org len hanya untuk kepentingan diri sendiri?
ermmm...

ctm-cak'on said...

nk share gak pendapat pala otak aku nie, ekekek..

aku dulu mase study sgt memeningkn diri sendiri, ape yg aku wat demi memastikan aku leh dpt carry mark yg byk n aku nk capai target aku sb aku x mau byr loan mara aku, hehehe...

now aku sedar seme tu x patut ada pd dii aku bile aku dah abis blaja, tp bile keje aku mula ade matlamat aku tp aku x pk utk kepentingan aku shj sbb lau aku pentingkn dr aku alamatnye ssh le...

now bile aku dh x keje n duk umah je bhadapan dgn family aku yg besar n family fil serta mil lak mbuakan aku kene ade sikap mementingkn diri sendiri sbb lau x abis aku x dpt le ape yg aku impikn dlm umah tgga aku...

pjg lak celoteh aku ;)

kesimpulannye kita patut mementingkn diri kite sendiri mengikut keadaan dan tempat, lau x org x, x de le kwn nk dekat dgn kite sbb asyik nk ikut pala kite je kan? hehehehe...

semoga ko dpt pengajaran dr pgalaman aku yg x berapa ni ek cik penna...

w'ssalam