CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Ketahuilah setiap sesuatu di dalam pemerhatian dan pengawasan Tuhanmu. Wahai diriku, ketahuilah bahawa semua perkara yang berlaku kepadamu berada di dalam pengetahuan Allah. Semuanya di dalam pemerhatian dan pengawasanNya. Sesungguhnya Allah mengetahui apa sahaja yang engkau alami. Dia amat mengetahui segala yang menimpa dirimu. Allah mengetahui penderitaan hambaNya. Engkau ditimpa susah dan sakit. Engkau menderita dan engkau sabar di dalam menanggung penderitaanmu itu. Kesabaranmu itu tidaklah sia-sia kerana ianya dinilai tinggi oleh Tuhanmu.

Thursday, April 9, 2009

Hari nih punye..~

Hye korunk..;)
adehhh..penat giles ari nih!
lunch pun x sempat..
jam tepat aje nunjuk pukul 5.45pm terus shut down pc..
berdesup balik..
lapo nye pewot nih..Tuhan aje yg tau!

macam-macam lak ari nih..
customer nak nih..
customer nak tuh...
adehhhh haa..
nak process loan pun x sempat ari nih..
pas banking hour pun x sempat..
malas nak stay back..
tepat aje masanye..balik terus!
otak dah tepu dahh..

ermm..
tadi dapat email pasal telephone audit..
dorang dah buat dah mystery shopping..
time office hour..
dorang saje aje call branches..
nengok kami sume nih cakap dengan manner atau x!
adehh haa..
dan,
yang penting..
akan dapat penghargaan kalu dapat jadi si penjawab telefon dengan baik!
kalu korunk call mana-mana branch kan..
mesti ada dengo camni;

"Hello, Gud morning..Hutang Bank..Gayah speaking..
May I help you, Sir/Madam?"

haa..yang nih la..
yg nih le harus di jawab dengan sepenuh nye!
kalu dorang check kite x jawab camni..
abis le..!
selain dr nih..
dorang akan tengok pada adakah kite pick up call within 3rd, manner menjawab calling & jugak tone suara kite..harus la lembut gitu..
x leh jawab dengan kasar-kasar!!
then,
dorang jugak akan wat check sama ada kite kat branch nih alert atau x dengan sume product yang ada..
dorang akan berlakon mcm customer..
kononnye interested nak tanya pasal product..
oppss...sapa kah "dorang" tuh??dorang tuh our head office la..

maknanye,
kije kat sini..
bukan la wat 1 benda aje..
bukan la handle 1 benda aje..
sume kena wat dengan baik!
selagi belum tutup mata..
kije..kije..kije!!
;)

3 Meninggalkan Jejak:

♥.misz luna.™ said...

kje baek2 ye kak sue...


:p


cian nye lapo..
mcm tenyang2 tau

Mamamanja said...

x kije x masuk ler duit

~Eila @ Along~ said...

bagus juga gitu...nama pun akan naik...jg prestasi...