CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Ketahuilah setiap sesuatu di dalam pemerhatian dan pengawasan Tuhanmu. Wahai diriku, ketahuilah bahawa semua perkara yang berlaku kepadamu berada di dalam pengetahuan Allah. Semuanya di dalam pemerhatian dan pengawasanNya. Sesungguhnya Allah mengetahui apa sahaja yang engkau alami. Dia amat mengetahui segala yang menimpa dirimu. Allah mengetahui penderitaan hambaNya. Engkau ditimpa susah dan sakit. Engkau menderita dan engkau sabar di dalam menanggung penderitaanmu itu. Kesabaranmu itu tidaklah sia-sia kerana ianya dinilai tinggi oleh Tuhanmu.

Friday, April 3, 2009

Hanya Untuk Meluahkan..~

Korunk..
rasa nye dah sampai tahap max dah perasaan nih!
sakit hati..
benci..
x suke..
pada siapa??
pada "org pertama & org kedua" branch!

bagi aku..
x ada hal kalu PB boleh naik jadik manager terus..
kalu deserve tuk dpt..
apa salah nye kan?
si assistant manager x yah la dok kalut nak jaga "kerusi" dia kan??

yang jadi mangsa nye..
kami si kulikutif!

bg aku kedua-dua "orang kuat" branch nih x professional dlm menangani masalah..
emosi aje yg menjadi tunjak utama!

politik kije kat sini mmg la..
nauzubillah..
Tuhan aje yang tahu betapa terseksa nye aku dok kat sini..
kalu bukan kerana Mama + Abah..
lama dah rasanye aku cabut dr sini!!


----------------------------------------------------------------------------------

penah bersuara pd Abah..
tuk berhenti kije..
apply cikgu sandaran..
dan malam nye kije part time as a promoter..
mcm biasa la..
mmg kena sound dgn Abah..
kata nye..
aku nih semangat x kuat!
ntah le..
semangat yang ada nih hanya tinggal sket aje..

dah sampai satu tahap..
x ada hati dah untuk terus berkhidmat kat sini..
dah x ada perasaan dah...
dorang nak cakap apa aje..
cakap la..
dorang nak buat apa aje..
buat la..

8 Meninggalkan Jejak:

Nik Nurehan said...

saba la sue..
kt mana2 pum mesti ada masalah.
x kira keje apa skali pum.
mesti ada masalah tsendiri..
ada jek menda yang wt kita x suka.
ye lah nk keje nga org ni bkn mudah kan... ada tu ok aja. kamcing aja.
tapi bila bkeja dgn org yang hebat2 ni mau aja tujuk sifat lebeh2...
mau tunjuk kpandaian,nk eksyen2 lebeh2...

cIk pEnNa said...

x leh tahan lagik dah rasanye la!

~a Y i e N~ said...

sadis nyer luahan ko...
erm.... klo aku dah lama cabut dah... aku lg sensitip.. heee
pd pndpt aku.. ko pujuk baik2 parents ko... xpon.. jgn la ko cr keje promoter.. mmg la abh ko xbagi.. apa kata ko ckp ngan beliau, ko pon akn cr keje bank lain gak... abh ko risau klo ko keje mlm as promoter... ala mesti ko dpt keje bank lain.. lagi2 ko dah ade experience tuh.. amcm?

cIk JanNah said...

dear wut happen?
cian nye kat sis..
kalo cik jannah pon lme dah cik jannah blah.
try la slow talk ngn parents
ckp leklok msti diorg leh trme kan?
ssh nak kje lau envrmnt kje x sesuai ngn kita.

♥.misz luna.™ said...

huda rs...
kak sue mst btindak kali ni..
btul..

xkn nk bia slama nye di tindas...
btul x?

™سريسوفي said...

Sue,

kuatkan semangat.
ujian utk memperkasakan hati awk.

awak mampu harunginya.

=)

ijechan said...

adei la.. sabar la ye.. gitu la orang x sedar diri. erkk.

joegrimjow said...

sabo2
ade manis sebalik tawo

tapi klu bab duit,
mmg susah r