CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Ketahuilah setiap sesuatu di dalam pemerhatian dan pengawasan Tuhanmu. Wahai diriku, ketahuilah bahawa semua perkara yang berlaku kepadamu berada di dalam pengetahuan Allah. Semuanya di dalam pemerhatian dan pengawasanNya. Sesungguhnya Allah mengetahui apa sahaja yang engkau alami. Dia amat mengetahui segala yang menimpa dirimu. Allah mengetahui penderitaan hambaNya. Engkau ditimpa susah dan sakit. Engkau menderita dan engkau sabar di dalam menanggung penderitaanmu itu. Kesabaranmu itu tidaklah sia-sia kerana ianya dinilai tinggi oleh Tuhanmu.

Thursday, March 12, 2009

Entry Meluahkan Isi Hati~

Hye korunk..;)
ermm..entry kali nih mmg entry tuk meluahkan segala isi hati nih!
arghhhhhhh..
menci la!
x suke ok keadaan mcm nih!
tahap kesabaran dgn boss nih mmg dah max dah!
kalu sekali pun x suka pd kami berdua..
x yah la tunjuk depan org len!
kalu sekali pun nak halau kami berdua dr sana..
x yah la bgtau segalanye pd sume staff!
malu laa..
aishhhhhh..
menciiiii!
x reti langsung nak jaga ati & perasaan org len!

aku x kesah kalu kena transfer ke branch len!
(walaupun pd hakikatnye..aku takot tuk ditransfer kan..sbb nnt gerenti sales aku jatuhhhhhhh nye!!)
tapi,
cara bos tuh wat kan aku terasa ati gile!
bayangkan..
kami x pergi lagik..
belum tentu pun kami kena transfer..
tp dia dah sibuk dok canangkan 1 branch..
yg kami kena kuar dr branch nih!
siap suh kami cari kije lain lagik ok!!!

sekarang nih..
mmg dia booo layan kami berdua la!
dia siap ckp gan kwn aku sorang nih..
yg dia mmg x suka gan kwn aku nih!
adehhhhh..
(macam la kite org suka sgt gan dia!!)
dgn aku pun..selisih pun idok le dia tegur mcm biasa..
apsal ekk dia jadi camtuh???
aishhhhhhh..
daku confius ok!!!

nak kata aku nih teruk sgt perform..
aku rasa masih okem lagik..
aku still ada figure lagik..
dah million dah pun..
aishhhh..

hal dia sanggup tutup periuk nasik aku tuh..
x usah cakap la kan..
bersaba aje la yg aku mampu..
dia ajar kami jgn tutup periuk nasi org len..
tp..
alih-alih..
dia yg buat!!!

officemates pun sama aje..
asyik menindas aje..
aku nye sales..tp figure dorang yg amikkkkk!
adehhhhh..
sia-sia aje!
terlalu lembut sgt aku nih..
senang le org pijak-pijak..
kdg2 mmg nyumpah-nyumpah dlm ati nih!

ermm..sampai bile aku boleh bertahan?
(tempat kije ada masalah..kat umah ada masalah..kdg2 untuk mendapat sesuatu yg amat bermakna..pasti kite didugakan?)

7 Meninggalkan Jejak:

CikYana(",) said...

tula kn2..
sebut je kawen..sume sonok
ngeh2..termsuk la cik yana..
excited je nk kawen nie..

turn cik yana eh?
erm insyaALLAH..
dec 2010..dtg taw :)

cIk pEnNa said...

Cik Yana~waaaaaa...2010?
maknanye..next year la tussss..
hihihih
akan ku datam ok!
hohohoho

an.wardrobe said...

sblm ni cik myzah skg ni cik sue plak ada masalah di tepat keje. ish ish.. bwk bshabar yang..
biasa la tpt mcari rezki yang halal. mcm2 cobaan gitu.

cIk pEnNa said...

An~biasa la tuh kan..sedih nye ati nih..
;(

cIk JanNah said...

mslah tpt keje la nie?
sabo jer la sis..
buat bdo sdh.
nnti diam la diorg 2..
hikss..
;)

♥.misz luna.™ said...

bom je la bos mcm tu..
cm pe je..

sis try la cr solution cpt2..
kua dr c2..
nnt b+ tekanan klu duk c2 lm2..

ainayin said...

ko pedulikan jela bos ko tu cik penna..dia dengki ngan performance ko la tu..bukan senang kite nak jadi senan..ko sabar banyak2 tau..