CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Ketahuilah setiap sesuatu di dalam pemerhatian dan pengawasan Tuhanmu. Wahai diriku, ketahuilah bahawa semua perkara yang berlaku kepadamu berada di dalam pengetahuan Allah. Semuanya di dalam pemerhatian dan pengawasanNya. Sesungguhnya Allah mengetahui apa sahaja yang engkau alami. Dia amat mengetahui segala yang menimpa dirimu. Allah mengetahui penderitaan hambaNya. Engkau ditimpa susah dan sakit. Engkau menderita dan engkau sabar di dalam menanggung penderitaanmu itu. Kesabaranmu itu tidaklah sia-sia kerana ianya dinilai tinggi oleh Tuhanmu.

Tuesday, February 3, 2009

[Luahan Perasaan]

Hye korunk..;)
aishh..ngak tau le..
mood mmg x ada!
aishh..

ermm..
pabila udah berkije nih..
baru le tau politik nye macam mana..
x de sorang pun sepatutnya kite harus percayai!
depan kita cakap lain..
belakang kite cakap lain!
aishh..
umo sume tuh udah le manyak..

bile kite masuk dlm banking..
terutama sekali dlm sales nih..
saingan nye teramat la sengit!
ada aje yg sanggup makan kwn sendiri..
asalkan periuk nasi dia masyukkkkkk..
aishhhh..
boss sendiri pun bersaing dengan anak buah nye!
camno tuh??
padahal nye..dia kan boss!
adehhh..

dlm dunia nih..
ada manyak ragam nye!
ada yg suka aje memberontak..
ada yg suke aje berdiam diri aje..
ada yg suke aje mengambil kesempatan!
jadinye..
harus la bijak membaca fikiran orang..
dan,
harus la sentiasa berhati-hati..
sebabnye,
rambut sama itam..
tp ati lain sebenarnye!

ermm..tadi dah kuar dah rangking personal banker (PB)..
alhamdulillah..
untuk Area 8 ( Area Negeri Sembilan..) Cik Penna top 5..
targetnye adalah tuk masuk dlm top 3!
** adakah nih jua menunjukkan Cik Penna masih lagik lemah dipandangan mata Boss???

15 Meninggalkan Jejak:

Noor Afiqah said...

wahhh penna..

cayok cayok!!hehe

sy@iina said...

sue, adatla tu keh..
mane2 gi pun tetap akan jmp kes mkn kawan nih..huhu..sbr keh.. =)

cIk pEnNa said...

Pqah~hohoho..
cayok..cayokk!
;)

Shy~betul tuh!
kadang2 geram aje tau!
tp saba aje la..
paling idok pun..
dok luahkan kat blog nih aje..
huhu

CikYana(",) said...

2la pasal..rse sedih yg amat sgt bile diri ini x dihargai..

ainayin said...

sue..lantak la apa org nak kata..yang penting aku tau ko the mabelous one..heheehehe..go dear..ignore je apa org nak kata..diorng jelous la tue...hehehehe

dayenpanthepucca said...

iskh...takutnya nak menempuhi alam kerjaya. orang cakap zaman student paling besh. wuwu...

an.wardrobe said...

kamu hebat la suee! pwittt!!! ;) jgn lupa an kalau dh jadi tiptop ni. hahaha

eya said...

dunia penna..mcm2 la.

Monkey D Luffy said...

aku pun tak suka politik... dan aku cakap depan bos lagik terang2.. hehehe

SIRANA said...

cik penna,
ermmm..biasa la tu..
kat mana2 tempat pun mesti da sorang 2 mcm tu...
kena biasakan diri ngadap manusia jenis cemtu...
sabar eh...

nURmALa mAZLan said...

Biasa lah tu..
Dah berapa organisasi yg saya pergi, semua macam tu..
Mesti ada seorg dua yg berperangai begitu tau

nurul-h said...

susah la kalau dah top 5 pb pun boss nampak lemah..

buta ke ape? hehe..

just keep up the good work, tak mustahil kamu boleh jadi boss, ada je terjadi, staff in the end sama level dgn boss... kita dah penah tgk.. :)

nak invite u to my private blog, hehe, skrg dah private, mail to me:

nur.huda.ab@gmail.com

s.y.a.r.q said...

congratz...


:)

CikYana(",) said...

i'm quite ok now:)thx deaR

Fateen said...

bawak2 bersabar yea adikku sorang nie... inilah antara sebab dr seribu sbb mengapa contrak keje ku itu tidak kusambung dulu..

hubby pon dok kata kalau lagu gitu, toksah keje..buat tambah dosa kita ngumpat je bila, almaklumlah bila time xpuas hati mulalah nk luahkan perasaan.. yg dengarnya of courselah dia so takyah keje, as if dia tak mampu nk bg mkn kami anak beranak....

akak setuju jer, janji ongkos bulanan ttp ada, boleh gitu.. walau tak semewah waktu keje..