CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Ketahuilah setiap sesuatu di dalam pemerhatian dan pengawasan Tuhanmu. Wahai diriku, ketahuilah bahawa semua perkara yang berlaku kepadamu berada di dalam pengetahuan Allah. Semuanya di dalam pemerhatian dan pengawasanNya. Sesungguhnya Allah mengetahui apa sahaja yang engkau alami. Dia amat mengetahui segala yang menimpa dirimu. Allah mengetahui penderitaan hambaNya. Engkau ditimpa susah dan sakit. Engkau menderita dan engkau sabar di dalam menanggung penderitaanmu itu. Kesabaranmu itu tidaklah sia-sia kerana ianya dinilai tinggi oleh Tuhanmu.

Monday, June 8, 2009

aipppppp...!!

Hye korunk..;)
adehhhhh haa...
Cik Penna nih boleh la dikategorikan selalu jugak le beli barang secara online nih!
sll nye..
tiap kali nak transfer duit..x de lak masalah nye..
mmg tiap kali nak transfer..mmg akan buat melalui ATM Machine..
so,kalu nak transfer ke Maybank ke..CIMB ke..mmg akan buat melalui ATM RHB aje..

x nah le lagik mana2 penjual online nih kabo idok dapat duit nye!
tapi,
kali nih..
adehhh haa...
transfer nye 3hb ari tuh!
sampai ari nih x dapat lagi katanye..
aipppppp...ada slip nye ok!
ada bukti...
kat dlm system akaun pun,akaun Cik Penna ada debit amount tuh!

pelikkkkk...pelikkkkkk...pelik sungguh!

lagipun,Cik Penna nih mmg tiap2 bulan akan transfer duit dlm akaun bank lain melalui ATM Machine gak..
x penah lak berlaku gini..

si penjual kabo..ada payment masuk petang td..
dia agak tuh Cik Penna punye le..
sbb x ada lagik org claim..
dan,
dia kabo..dia pun confius!
tapi,
Cik Penna jadi x sedap le..
nnt org ingat Cik Penna nih x bayar lak!

4 Meninggalkan Jejak:

~Eila @ Along~ said...

cik penna...kalo transfer thru bank lain buat secara online pada waktu ptg/mlm..mmg amik mase 3 hr..tp..kalo transfer terus melalui cash mesin..confuse jap..takkan le amik mase 3 hari..kan dan2 tu jugak masuk duitnya..hisk...

ctm-cak'on said...

cik penna, aku takut gak jd gitu wei (kite same kategori suke beli on9) hehe...

tp wat mase ni spanjang aku duk beli on9 aku transfer on9 jek, tp pas transfer aku akn sms or call peniaga tsebut, takut wei jd mcm nie...

aku pun pelik lau transfer mlalui atm slluny terus2 le masuk ac or tsebut kan? kompius jap aku kejadian ko nie :(

cintaKusayangMu said...

sianye ko cik penna....aku alhamdulillah selama berjual beli on9 ni xde lg hal2 cmtu..ok..ok jek...ader prh skali tu sbb floating ari sabtu n ahad kot..lmbts kit la msuk ari isnin tu tp still ader la payment tu...xhlg mane pn...

sy@iina said...

xpe..ade bukti pembayaran kan..leh emel kat org tuh..hik hik..