CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Ketahuilah setiap sesuatu di dalam pemerhatian dan pengawasan Tuhanmu. Wahai diriku, ketahuilah bahawa semua perkara yang berlaku kepadamu berada di dalam pengetahuan Allah. Semuanya di dalam pemerhatian dan pengawasanNya. Sesungguhnya Allah mengetahui apa sahaja yang engkau alami. Dia amat mengetahui segala yang menimpa dirimu. Allah mengetahui penderitaan hambaNya. Engkau ditimpa susah dan sakit. Engkau menderita dan engkau sabar di dalam menanggung penderitaanmu itu. Kesabaranmu itu tidaklah sia-sia kerana ianya dinilai tinggi oleh Tuhanmu.

Saturday, April 14, 2012

instant baby = bayi segera ?


Hye korunk :)
(ok, mula-mula sekali, tajuk di tiada apa2 makna..
instant baby untuk saya la eh.. hehehe)
buat pertama kali hari tuh saya pegang baby yang baru lahir seminggu..
Ya Allah, nikmat nya rasa !
masa pegang tuh hati nih dah sebak..
tahan je air mata dari ngalir depan orang..
selama hidup saya, saya mmg agak janggal pegang baby nih..(anak sedara dulu, sy banyak layan dia bile dia dah besar sket..!)
mesti serba tak kena..
tapi, hari tuh..
saya pegang tanpa ada rasa takut..
rasa sayang yang teramat sangat..sangat !

mudahan-mudahan ada rezeki kami nanti..
Ameen.

nama baby nih Naufal Syakeer..anak buah sebelah hubby (sepupu hubby)



ermm...macam saya cakap sebelum nih,hubby dapat offer keje lain..
after this, kami terpaksa la berjauhan..
hubby akan training kat Ins Teknologi Petronas (INSTEP) start bulan depan..
maybe next year baru dia akan naik ke offshore..
kami akan berjauhan lepas nih..
hati nih risau manjang..
keje di tengah laut yang tak bertepi tuh macam-macam leh terjadi..
dia jauh dari mata kita..
kalau dekat, sakit pening kite dia ada..
lepas nih, saya kena la berdikari sendiri..
hehehe..
tapi, boleh ke saya berdikari sendiri??
ahhaaa..saya masih lagi pegang teori "manusia bila terdesak, boleh buat apa sahaja!".. :D

bila dapat offer nih,
hubby excited sangat!
lama dia tunggu..
akhirnya, rezeki berpihak pada dia..
sebagai isteri, tak kan lah saya x sokong apa keputusan dia kan..
walaupun saya tahu, keputusan dia tuh agak memberatkan kita..
tapi, saya kena sokong dia walau apa cara sekalipun..

ok lah korunk..
tak tahu la bila saya akan update lagik..hehehe
semoga kite jumpa di next entry ya !


ish..tak faham sungguh apsal la font saya nih asyik bertukar je !
bertukat dengan sendiri nye ok..arghhh...!

1 Meninggalkan Jejak:

Qyla Aqilah said...

The pit stop of fashion lovers. We offer the range of dazzling and mesmerizing Sarees for your Baju Kurung,Kebaya and Kaftan, Punjabi Suits, Salwar Kameez exclusively imported from India. Various colors, designs, popular fashions, and textiles custom-made for you to bring colours in your life

http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/