CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Ketahuilah setiap sesuatu di dalam pemerhatian dan pengawasan Tuhanmu. Wahai diriku, ketahuilah bahawa semua perkara yang berlaku kepadamu berada di dalam pengetahuan Allah. Semuanya di dalam pemerhatian dan pengawasanNya. Sesungguhnya Allah mengetahui apa sahaja yang engkau alami. Dia amat mengetahui segala yang menimpa dirimu. Allah mengetahui penderitaan hambaNya. Engkau ditimpa susah dan sakit. Engkau menderita dan engkau sabar di dalam menanggung penderitaanmu itu. Kesabaranmu itu tidaklah sia-sia kerana ianya dinilai tinggi oleh Tuhanmu.

Monday, November 24, 2008

tuk ari nih..

Hye korunk..:)
waa..sok maybe cuti!
nape ek Cik Penna amik cuti??
haa..td masa tgh dok mem'bizi'kan diri diwaktu kije..
dapat la 1 panggilan..
panggilan interview!
terkijut ok!
masa dibagitau call dr Fstep tuh..
dlm pale otak Cik Penna nih..dok pikior laa...
aikk...kilang mana lakk aku anto resume nihh??
konfius makcik ok!
hehehhe..
ohh..rupe2nye..Fstep dr Bank Negara yang call..

aishh..x bajet pun akan dipanggil interview!
Cik Penna nih bukan lah kalangan ore bijak pandai gitu..
ermm..nak g ke x nih??
still confius lagik..

ape ekk Fstep nih??
Fstep nih kire nye mcm intensive programme gitu..
rasanye sape-sape yg baru graduate..ok la kan?
training selama setaun!dengan elaun RM2200 ok!
bljr aje dapat RM2200!
sama gaji dengan srang nih!aishhh...
training selama 6 bulan pas tuh lagik 6 bulan praktikal lak..
yg x best nye..
dorang x ade guarantee akan dapat kije pas abis training nnt!aiyoooo..
pas tuh..dlm kontrak kite selama 2 taun dengan Fstep nih..x leh berkahwin!
hahahahha..abisssssss Cik Penna!
langgar kontrak kena bayo RM45k ok..!
memang abisss Cik Penna..heheheh

lagik pun..6 bulan bljr kat sana..sama aje dengan apa yg Cik Penna wat srang nih..
theory + praktikal dah terror gitu..
kalu fresh graduate mmg bagus la kot ekk...?

ok..so keputusan sudah di wat!
no regret ye Cik Penna.. ;)

----------------------------------------------------------------------------------

ermm..Ahad nih confirm Cik Penna pergi menziarah mak ayah Chenta.. ;)
aishh..debar-debar aje nih gamaknye!
takot..sume ada..
yang best nye..
mama siap bg macam-macam tips lagikk! ;)

dah laa penah ade "tragedi" dengan mak dia di zaman dolu-dolu!hahaha
sebab tuh la..ati nih berdebar aje..
macam mana la penerimaan family dia ekk??

Cik Penna sayang anak dia kan???
jadinye,kena la trime mak ayah dia mcm mana skali pun! ;)

arghhh...tertiba rasa rindu yang teramat sangat dengan Chenta laa..!

7 Meninggalkan Jejak:

an.wardrobe said...

bedebar debar krn x saba nk jumpa mak metua tu ;)

pEnNa said...

an..hehehe
pandia dia!hehehe
debar2 aje nih..;)

.. faizuRa .. said...

hehe..selamat berjmpa dgn mak pidot ekk..

confirm pas ni dpt merasa lagi nasi minyak bapa saudareku..heheh

cintaKusayangMu said...

cik penna oi...ape keputusan mu???

slmt la ye bertmeu ngn bakal MIL..aku tau ko leh lyn dgn baik nye la bakal MIL tu...smoga success..

Eita said...

semoga semua yg terbaik tau hehehe

ctm-cak'on said...

wah cik penna...bangga aku dgn ko, laku tul ko nie ek, asyik2 kene panggil, dgn company besar2 lak tue, kaya la ko...sembuh2 la kat aku sikit, nk gak kaya mcm ko...

jumpe mil tuh, sure pasni lg kamcing abis dgn mil ko tue cik penna :)

pEnNa said...

Fai~selamat..selamat..selamat...
tapi ati nih berdebar2 ajeeee!
aishh..x confirm lagik la yang..
bukan Cik Penna yg masuk minag dia!huahahahaha

Qis~trime ksh ye..
bg le tips nye!;)

Elita~thanks ye..;)

Yam~puhhhhhhh...!!
nah..aku dah sembur ko!
gerenti mujarab gitu!hehehe
aishh..nengok le nnt..kamcing ke idok!
hahahah