CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Ketahuilah setiap sesuatu di dalam pemerhatian dan pengawasan Tuhanmu. Wahai diriku, ketahuilah bahawa semua perkara yang berlaku kepadamu berada di dalam pengetahuan Allah. Semuanya di dalam pemerhatian dan pengawasanNya. Sesungguhnya Allah mengetahui apa sahaja yang engkau alami. Dia amat mengetahui segala yang menimpa dirimu. Allah mengetahui penderitaan hambaNya. Engkau ditimpa susah dan sakit. Engkau menderita dan engkau sabar di dalam menanggung penderitaanmu itu. Kesabaranmu itu tidaklah sia-sia kerana ianya dinilai tinggi oleh Tuhanmu.

Saturday, October 1, 2011

For the Rest of My Life

Hye korunk :)
syukur alhamdulillah di atas pinjaman nikmat kasih sayang yang Tuhan bagi pada kami...
hari nih genap setahun kami melayari bahtera rumah tangga...
masih baru lagi...
sangat-sangat baru..
banyak lagi dugaan & cabaran yang menanti...
doa kami pada Maha Pencinta..
diberikan kami kekuatan & keteguhan cinta untuk menghadapinya...
berdoa kami di Jannah..
supaya kami diberi segala kekuatan untuk menyempurkan ia..


kau anugerah Sang Maha Rahim

semoga Allah berkahi kita

kekasih penguat jiwaku

lepas sembahyang Magrib tadi..
mak nagis...
mak rasa serba salah sangat sebab mak masih belum mampu untuk memberikan suami mak zuriat macam yang dia impikan....
mak masih belum sempurna...
mak masih banyak lagi kekurangan...
bermacam cara dia buat untuk penuhi segala impian & permintaan mak...
tapi,
mak masih belum mampu untuk memberi pada dia sebuah kenikmatan yang betul-betul dia harapkan...

dinner @ Little White Cafe

pernah dulu mak demam...
sampai mengigil-gigil la..
suami mak memang tak tahu snagat masak nih...
dia buat bubur nasi..
skali bubur tuh kering daaa...!
hahahahaha
sweet sangat bile dia tungkus lumus buat bubur..
muka memang kecewa gile bubur dia kering kontang!
malam-malam dia lap dahi mak dengan kain...
lap-lap badan mak semua la...
alahai...bile teringat balik..
kesian sangat !


masa mak miscarriage ari tuh...
mak tahu hati dia tak keruan...
walaupun luaran dia cool semacam..
bila dia peluk mak..
mak tahu dia susah hati....


itu la dia kan...
suami mak yang mak dah kenal dia 8 tahun..
tapi, mak baru betul-betul kenali dia setahun nih...
baru mak tahu apa yang dia suka...
apa yang dia x suka..
dan, mak rasa...sebenarnya...
masih banyak lagi mak tak tahu "rahsia" suami mak...


malam semalam kami dinner kat Little White Cafe, Bangi..
makan banyak la sangat !
skali mak terlupa mau order red velvet daaa...
adoii...memang niat mak ke sana untuk makan red velvet nye..
x pe..next time mungkin !

mak suka sangat dengan cheese grill sandwich nih...sedap sangat-sangat ! mak order spaghetti & apple scones yang dimakan dengan butter and strawberry jam...sedap jugak cuma, spaghetti agak kureng sket....mak rasa tawar !

hubby nye...roast chicken...boleh tahan rasa nya..

lepas makan-makan...
kami jalan-jalan ke KLCC...
saja buang masa konon nya !
hahahaha



mohon doakan dari korang semua untuk kebahagiaan kami...



sepanjang hidup bersamamu

kesetiaanku tulus untukmu

hingga akhir waktu kaulah cintaku cintaku

sepanjang hidup seiring waktu

aku bersyukur atas hadirmu

kini dan selamanya aku milikmu
yakini hatiku

kau anugerah Sang Maha Rahim

semoga Allah berkahi kita

kekasih penguat jiwaku
berdoa kau dan aku di Jannah

ku temukan kekuatanku di sisimu

kau hadir sempurnakan seluruh hidupku

oh inilah janjiku kepadamu

2 Meninggalkan Jejak:

~ PUAN THALHA ~ said...

romantik dear entry ni :)
InshaAllah. moga berkekalan selamanya.

wAn nUr said...

amin :) semoga mendapat kenahagian didunia dan akhirat